Със 110 гласа "за", 64 "против" и 10 въздържали се, депутатите одобриха Делян Пеевски за член на Комисията по конституционни въпроси. Освободен ще бъде Гюнер Ахмед. 

Предложението бе подкрепено от ГЕРБ-СДС, ДПС и ИТН. Против се обявиха 16-имата представители на БСП в залата, както и 48 депутати от ПП-ДБ. 10 от групата на Промяната се въздържаха.

В гласуването не участваше парламентарната група на "Възраждане", като по този начин кворумът падна.

"Възраждане" не гласуваха против и решението мина, не ги съдете по думите, а по действията им", заяви от трибуната Искрен Митев от ПП, което взриви залата.

Веднага след него на трибуната излезе и Явор Божанков, а депутатите на Костадин Костадинов се опитаха да попречат на изказването му. Наложи се председателят на парламента да охлади страстите с 20-минутна почивка.

Преди гласуването Пеевски се срещна с Кирил Петков за разговор за конституционните промени. След това депутатът от ДПС коментира пред БНР: "Нека да видим, да разговаряме. Нали това беше смисълът, вчера ги подкрепихме само заради това. Нашият проект може да го видите - той бе раздаден на всички преди година и половина. Обсъждаме го в момента, те също имат проект, който чакаме да ни изпратят. Предложенията няма да бъдат само "наши" или "ваши". От всички проекти ще направим един, който заедно ще внесем", каза Пеевски.