Стотици пловдивчани вчера бяха шокирани, след като получиха писма в пощенските си кутии, от името на община Пловдив и Министерството на здравеопазването, които всъщност се оказаха брошури с „актуална информация” от траурна агенция „Хронос”. Маскираните като служебна кореспонденция реклами предизвикаха масово недоволство сред гражданите. „Как е възможна подобна гавра? Майка ми, която е на 82 години отворила плика и едва не получила инфаркт. От вчера е на валериани. Отваря писмото и какво да види – цени на ковчези!” – възмути се пред TrafficNews.bg Стамат Апостолов от ЖР „Тракия”. Неговите съседи също били неприятно сюрпризирани с „траурна” поща. Това не е първият случай с реклами на траурна агенция, маскирани като кореспонденция от държавна институция. Преди 2 години имаше подобен казус, като подател отново беше община Пловдив. Репортер на TrafficNews.bg се свърза със собственика на „Хронос” Иво Найденов. Бизнесменът е категоричен, че няма нищо общо с „черната” кампания и твърди, че това е удар от конкуренцията. Ето и интервюто с г-н Найденов.

 

-Здравейте, обаждам се от TrafficNews по повод това, че попаднахме на вашите пликове с траурни брошури.

-А вие как попаднахте на нашите рекламни брошури?

-Ами моя приятелка е доста стресирана, тъй като е получила в пощата си такова писмо? Вие ли ги изпращате?

-Не, нямам нищо общо с писмата.

-Защо сте избрали точно този начин да рекламирате услугите си?

-На брошурата ли?

-Да, като цяло изпращането на такива фрапиращи писма ?

 -Нямаме нищо общо с пликовете.

-Не се ли притеснявате, че злоупотребявате с институции като община Пловдив и Министерството на Здравеопазването?

-Не знам.

-Може тези писма да докарат инфаркт на някой възрастен човек!

-Най-вероятно този, който е изпратил писмата това е целял.

-Имате ли идея кой го е направил?

-Нямам идея кой е и няма как да докажа, че не съм аз. Как да докажа като не знам кой е.

-А някакви предложения? Някой да ви е ядосан,  да иска да ви направи мръсно или е просто някаква лоша шега, черен хумор, който не е бил разбран от пловдивчани?

-Предполагам, че е от конкуренцията, едва ли някой друг ще направи такова нещо. Ама разберете ме вече, защото ми идва малко в повечко. Не знам дали знаете, но тук в Пловдив  преди 2-3 месеца горя една катафалка, след месец горя един бус и може би това е част от цялата идея на този, който го прави.

-Не го приемайте като заяждане, стараем се да бъдем обективни за това търсим вашата гледна точка. Получихме доста оплаквания и сигнали в редакцията, които смятат, че това е подигравка.

-Съжалявам, но нямам какво да направя. Извинявам се от името на „Хронос” на всички, които са били възмутени и притеснени, но наистина нямаме нищо общо. Надявам се повече да няма такива случки, с такива разпратени писма, защото притеснението и шока за мен са много по-големи, отколкото на някой, който е получил нещо такова. Когато на някой нещо не му харесва има други начини, но това според мен са хора които ровят, ровят и искат да очернят името на бизнеса ми.

-Благодаря, довиждане

 

Виктория Арабаджиева