
Избягвайте да ядете от първите за сезона дини, защото не струват, а и на всичкото отгоре са натъпкани с отрови. Това предупредиха водещи агрономи, потресени от ниското качество на любимия на цяла България летен плод, съобщава dunavmost.bg.
15-20 минути - максимум половин час е нужен след разрязването на динята, за да стане на чорба. Любеницата омеква мигновено и става на нещо като глетаво пюре без пасатор. „Парчетата, колкото и на едро да са нарязани, за нула време се спихват и заприличват на стара дунапренова гъба, с която са измити куп мръсни чинии", жалват се потребители.
„Пълни са с пестициди и нитрати. Ранните дини у нас са предимно вносни, най-вече от Турция, където използването на растителна защита и на изкуствени торове не е така контролирано, както в ЕС", коментираха родни производители.
TrafficNews.bg
Още от категорията

Богданов: Ако "Лукойл" не спазва плана за отказ от руски петрол, държавата може да поеме контрол над рафинерията


Депутатите удължиха почивката си преди местните избори
Акценти




Кола самокатастрофира на Асеновградско

Шуша е изчезнала в Куклен - виждали ли сте я?




Софиянец обра къща за гости в центъра на Пловдив
Темите на Traffic News

Картите са раздадени – 18 се борят за кмет на Пловдив
