Целта на протестните прояви е да пречат, затова няма да искаме разрешение за провеждането им. С тези думи участниците в 42-рата вечер на антиправителствено недоволство отговориха на призива на Столичната община да се подават уведомления за протеста.

Протестиращите коментираха призивите за премахване на блокадите, отправени от местната власт. Според тях, ако управляващите са загрижени за софиянци и искат да възстановят свободното придвижване в града, ще си подадат оставката. Чуха се остри коментари по отношение на ремонтите и за поддържането на градската инфраструктура, предава БНР.

Тази вечер не се планират изненадващи блокади.

От трибуната адвокат Николай Хаджигенов, един от т.н. "Отровно трио", отправи нова заплаха за реда в столицата, като посочи, че на 2 септември "свиква" Велико народно въстание. Все още не е ясно какъв смисъл влага Хаджигенов, но от изказването му стана ясно, че това ще е протест от сутринта, докато исканията на протестиращите не бъдат удовлетворени.На 2 септември в Народното събрание ще има и гласуване за това дали да започнат дебати по обсъждане на нова Конституция. 

Остават блокадите на три места в центъра на столицата - Орлов мост, булевард "Цар Освободител" и Ректората на Софийския университет. Лагерът на Орлов мост е напълно възстановен, след като снощи бурята отнесе част от палатките на протестиращите.