Правителството за породен път отменя Наредба Н-18 за отчитане на бизнеса пред Националната агенция по приходите. Наредбата се отлага за 6 месеца, считано от 31 януари. 

Това заяви финансовият министър Владислав Горанов. Той се срещна с представители на бизнеса този следобед, а срещата им приключи преди минути.

„В тези 6 месеца се договорихме първите три месеца да се използват за изясняване на нормативно ниво на неяснотите, за които колегите твърдят, че съществуват”, каза финансовият министър.

Поредното удължаване на сроковете идва часове преди големия протест на ресторантьорите и хотелиерите, обединени чрез браншови асоциации. 

„Призоваваме да не се реализира протеста, който беше насрочен за 12 часа утре”, призоваха представителите на бизнеса, които бяха на среща в Министерство на финансите.

Борисов към ресторантьорите: Искате на черно да си купувате краставиците и доматите?Според премиера целта на Наредба Н-18 е сивият сектор да излезе на светло

2020 бие камбаната за бизнесаВсички касови бонове вече ще са с баркод, клиентите проверяват дали съответната продажба е отчетена в НАП