"Влизаш в едно място, което е страшно просторно. Не очаквах да има пет стаи и два санитарни възела. Обзавеждането беше оскъдно, защото според лекарите някаква част - може би немалка, е била изнесена", така описа мистериозния апартамент в болница "Лозенец" Михаела Карабельова.

Скандал разтърси бившата правителствена болница „Лозенец”. Кадри разкриваха мистериозно жилище фантом, което се намира на територията на здравното заведение. То е обзаведено скъпо и до момента е било под ключ.

Сегашното ръководство на лечебното заведение обяви, че не е ясно кога и от кого е построено и обзаведено луксозното помещение, както и за каква цел се е ползвало. Според тях жилището няма документи.

Бившият и дългогодишен директор на болницата проф. Любомир Спасов обясни, че знае за този апартамент, но подчерта, че в него не са инвестирани пари нито на болницата, нито на Медицинския факултет към Софийския университет.

Михаела Карабельова обясни, че сега мястото стои така, както е оставено. „По всичко личи, че там е имало живот. В мивката имаше съдове, чаши от кафе, от които си личеше, че са използвани. Имаше кутии с пури и алкохол, както и пълни бутилки”, разказа тя. 

Прокуратурата вече проверява длъжностно присвояване.

Тайнствен апартамент със сауна и джакузи в болница "Лозенец", според ръководството той е незаконенБившият директор на болницата Любомир Спасов заяви, че всичко е изрядно