Осем нови случая на коронавирус са регистрирани в Русенска област. Заразата е установена при трима мъже и пет жени на възраст между 60 и 84 години. Седем от тях са от Русе, а една от жените – на 76-годишна възраст, е от Ветово. Тя и още четирима души са хоспитализирани в инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“. За момента те са в стабилно състояние. Останалите са под домашна карантина.

Три от новите случаи са от дома за стари хора “Възраждане”. Мъж и жена на 80 и 84 години, които са обитатели на дома, са настанени в болница. Положителна проба е дала и 60-годишна санитарка, която понастоящем е поставена под домашна изолация. Тя е установена през вчерашния ден при профилактично изследване на петима служители от персонала. Общият брой на диагностицираните с COVID-19 в дома за стари хора стана 96, като от тях 86 са обитатели, а останалите 10 души са от персонала.

Общият брой на случаите с коронавирус в областта достигна 292 души, като активните случаи към момента са 63. От тях 25-ма са на болнично лечение, а другите 38 са под домашна изолация.

Броят на излекуваните се е увеличил с още трима души и те вече са 215.