„Медлайн“ и „Централ хоспитал“ се включват в мащабна кампания в подкрепа на хората в Мизия и Добрич.

Екипите на болниците „Медлайн“ и „Централ Хоспитал“ се включват в мащабна кампания в подкрепа на хората от пострадалите при наводненията райони на Мизия и Добрич. Инициативата на посолството на Държавата Израел у нас, Българския червен кръст, организацията „Шалом“, големи български компании и двете пловдивски болници предвижда реална помощ на място в продължение на два дни.

На 18 и 19 септември в Мизия и Добрич специалистите на „Медлайн“ ще преглеждат, изследват клинично и оказват помощ на всички нуждаещи се, заяви мениджърът на „Медлайн“ д-р Невен Енчев. Той ще бъде с екипите си в районите на Мизия и Добрич заедно с управителя на „Централ хоспитал“ д-р Заприн Пепелов. За пострадалите от водното бедствие райони заминават кардиолози, невролози, ендокринолози, хирурзи, офтамолози, гастроентеролози, интернисти и психолози.

Паралелно с това, започва обучение на екипите на двете пловдивски болници за реакция при бедствия, аварии и терористични актове, съобщи д-р Невен Енчев. „Случилото се на летището в Бургас преди две години показа, че ние трябва да бъдем подготвени за реакция в подобни кризисни ситуации – важно е да заявим тази реална стъпка днес, на 11 септември, когато отбелязваме  Деня за борба с международния тероризъм“, посочи мениджърът на „Медлайн“ и председател на Израелско-Българския институт. Израелски специалисти ще подготвят лекари, сестри и помощен персонал за работата на най-големия център за интензивно лечение след бедствия и терористични актове у нас, който предстои да бъде изграден на територията на модерната болница в Пловдив. Обучението ще се проведе на 18 и 19 септември в тренировъчния лагер на МВР в Монтана.

Служителите на двете болници вече направиха дарение за хората в пострадалите райони – на децата и родителите им са предоставени раници за училище, книжки, детски библии, играчки за по-малките от детските градини, както и медикаменти и превързочни материали от първа необходимост.

TrafficNews.bg