Шефът на НСО Емил Тонев не е в отпуск, а за последно е бил в такъв през март, защото е изкарал коронавирус, съобщиха от службата. Оттам пратиха писмо по повод твърдения в медиите, че началникът им е в неплатен отпуск. Всъщност НСО е подчинено на президента и отпуската на началника се разписва от държавния глава.

Както съобщихме днес, в телевизионно интервю служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков заяви, че "държавата е без ръководители на службите и попита кой е разрешил на шефовете на ДАНС.

Бойко Рашков: Кой позволи на директора на полицията в Пловдив да излезе в отпуск?Очакват се още уволнения в МВР, каза още служебният министър

Ето и цялото съобщение на НСО:

По повод тиражирани твърдения в медии и в социални мрежи Националната служба за охрана заявява, че началникът на НСО бригаден генерал Емил Тонев не ползва платен годишен отпуск.

Началникът на НСО бе в принудителен триседмичен отпуск през март 2021 г. поради заболяване с COVID-19. Към днешна дата ръководството на НСО изпълнява задълженията си пълноценно и в пълен състав.

Рашков коментира и че директорът на Пловдивската полиция е в отпуск, като по-късно се оказа, че старши комисар Йордан Рогачев е в болничен.

Нова информация: Директорът на пловдивската полиция не е в отпуск, а в болничниПредстои му операция