Държавата е без ръководители на службите. Това заяви служебният вътрешен министър Бойко Рашков като попита кой е разрешил на шефовете на ДАНС да са в неплатен отпуск, както и на регионалния директор на полицията в Пловдив.

Всъщност министърът в случая е допуснал грешка, тъй като ст. комисар Рогачев не е в отпуск, а в болнични и е настанен в болница. 

Според него отпускът на ръководителите на службите е до септември.

По повод на пенсионирания Бойко Славчев, който беше административен секретар, Рашков каза, че сега ще има повече време да бъде свидетел. Той е свидетел по делото за джиповете.

Още няма фаворит за главен секретар след освобождаването на Ивайло Иванов от поста в петък. 

Той съобщи и че в следващите дни ще бъдат освободени от работа хора от МВР, които не са се справяли.

"Няма място за паника сред служителите в МВР, а само при тези, които не са си вършили работата. Това е нормално", каза Рашков пред БТВ. На всички възлови места назначенията били правени от предишния кабинет, който бил бламиран от българския народ.

Имало и сигнал, че МВР шефове са катастрофирали със служебна кола в извънработно време със семействата си. В момента се правело проверка. 

"Някой трябва да носи отговорност. Полицейски шефове са осигурявали купен вот на изборите, вместо да му противодействат. Последният сигнал за това е от събота за район, който е близо до София", заяви служебният вицепремиер и силов министър.

"Няма нищо странно в избора на Елена Фичерова за началник на кабинета ми. Нямам никакви бележки към нея, тя е дългогодишен служител на МВР и отличен юрист. Има професионални качества", заяви Рашков. Той не знаел, че е била кандидат за депутат от партията на Васил Божков, но се поинтересувал след публикации в интернет. Поясни, че е заличена от листите месец преди вота.

"Има искова молба в съда заради лъжи в тези публикации", каза Рашков. Той е виждал Васил Божков в почивната станция ан Министерския съвет във Велинград преди 30 години, но нямал лични отношения.

Органите на КАТ трябва да осъществяват строг контрол, а не да тероризират шофьорите и да се крият в храстите, каза още Бойко Рашков.