Столипиново отново се оказа в центъра на неспазването на мерките на Национални кризисен щаб за ограничаването на разпространението на COVID-19. След дискусията преди седмица дали гетото не трябва да бъде поставено под карантина, и краткият уплах в жителите му, вчера напрежението отново ескалира. Още привечер полицаи с кучета обикаляха квартала и разпръскваха насъбралите се хора.

Полицаи с кучета атакуваха Столипиново, жителите на махалата отново са по улицитеМнозина обаче отново „налазиха” улиците, веднага след като видяха гърба на униформените

Към 23:00 часа обаче е настъпил истински екшън, сигнализира наш читател, който живее в квартала. По улиците „Сокол” и „Батак” е било пълно с хора,  а полицаи постоянно се връщали да разпръскват жителите му.

Кадри от улица „Сокол” показват стълпотворението на хора и как униформените се опитват да въведат ред. Част от жителите дори тръгват  заплашително към полицейски коли. Ситуацията била неконтролируема, като се наложило спецполицаите да викат подкрепления, за да разпръснат хората.

На практика не се знае и въобще дали карантината в квартала се спазва от завърналите се от чужбина. По списък има едва 30 души от квартала, но неофициално са в пъти повече.

Така отново на дневен реди излиза въпросът дали не трябва да се въведе  първоначалната идея -да се огради квартала с КПП-та и той да бъде поставен под карантина.

Пълна карантина в Столипиново, ако жителите на квартала нарушават ограничениятаЗасега отлагаме най- строгите мерки, за да не ескалира напрежението, заяви Каназирева