Хубавото време изкара отново жителите на Столипиновои по улиците, сигнализираха наши читатели. Улиците „Сокол” и „Батак” отново се изпълниха с народ и това накара униформени да атакуват махалата.

Два буса на спецполицията и екип на Шесто районно влязоха в квартала , за да разпръснат хората. В подкрепа на униформените бяха и полицейските кучета.

Петима водачи и четириногите спецченгета тръгнаха на обход по улиците и приканваха хората да се приберат по домовете си.  Мнозина обаче отново „налазиха” улиците, веднага след като видяха гърба на униформените. Тумбите от квартала си заеха обичайните места по тротоарите, опънаха се масите и все едно нищо не се е случило. Не може да се отрече обаче, че и не малко хора от квартала се бяха изолирали и макар навън бяха седнали сами и с маски.

Бусове и патрулки продължават да обикалят четирите махали на Пловдив, за да съблюдават за спазване на мерките за сигурност. Екип на Специализираните полицейски сили бе разположен и на Главната, където традиционно се събират най-много жители на града.

Полиция бди на Главната в Пловдив! Моля, стойте си вкъщи!Охраната сега сте вие самите, а престъпникът е вирусът