На 24.08.2014 г. през ГКПП Капитан Андреево в съучастие с Тургут Дуран в качеството си на подбудител и помагач, без надлежно разрешение е пренесъл в л.а. „Мерцедес Е200” през границата на страната от Турция в РБългария 33,5 кг. хероин на стойност 3 015 090 лв., като предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък.

Пловдивският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража“, взета от Хасковския окръжен съд спрямо Наил Саалам. Срещу него е повдигнато обвинение за контрабанда.

Съдът намери, че правилно първоинстанционният съд е преценил, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най – тежката мярка за неотклонение спрямо него. Саалам е обвинен в тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години. Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че той е извършил деянието, в което е обвинен. Съдът прецени, че е налице реална опасност да се укрие и извърши престъпление, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

TrafficNews.bg