122 655,78 лв. са събрани по дарителската сметка на кампанията за изграждане на изцяло нова детска болница към 23 декември. Това показва отчетът на кампанията „Заедно в живота” и „Най-доброто за нашите деца и онкоболни”, публикуван от Велислава Костадинова в социалните мрежи.

Велислава и нейното терапевтично куче Мон бяха в основата на множество инициативи през 2019 г. за набиране на средства за строителство на нов педиатричен и онкохематологичен комплекс на територията на База 2 на УМБАЛ Свети Георги - Пловдив. В края на годината дамата направи равносметка и благодари на всички хора с големи сърца, които помогнаха за събирането на средствата.

Тя отбеляза, че тази сума е резултат от усилията и неуморния труд на целия организационен комитет: проф. Иван Иванов, доц. Нарцис Калева, доц. Мария Спасова, д-р Катя Сотирова, д-р Габриела Райчева, Татяна Белева, Петър Чапанов, Веселина Пачева, Петър Сугарев, Борис Гитев, Диляна Назлъмова и, разбира се, кучето Мон.

Велислава благодари също на всички дарители и хора, който са й помагали през годината, на районните кметове и журналистите, популяризирали кампанията. И на пловдивските училища и детски градини, които в първия учебен ден решиха да не купуват букети за учителите. Вместо това децата пуснаха отделената сума в кутии, поставени в дворовете, за да подпомогнат набирането на средства за строителство на новата детска клиника.

„За нас беше чест да бъдем всички Заедно в живота през 2019 г., бъдете здрави и много щастливи!”, пожелават Велислава и Мон.

 

Всеки желаещ може да подкрепи кампанията, като изпрати SMS на номер 17 777 с текст DMS KLINIKA.

За абонаментни дарения и други начини за даряване посетете www.dmsbg.com.

Има създадена и сметка, на която да се събират дарения:

BG39 UNCR 7000 1523 3682 66