Отборите на Локомотив и Левски почетоха паметта на починалия наскоро в катастрофа фен на черно-белите Георги Тасев. 22-мата излязоха на терена и със специални фланелки с лика на момчето. Агитката на домакините пък изпрати своя приятел с огромен транспарант. 

Тасев загина при зверска катастрофа на Околовръстното шосе в район "Тракия" заедно с други две момчета на 15 и 16 години. Той е син на един от най-известните бизнесмени в сферата на тежката промишленост - Радослав Тасев. Бащата управлява компанията SKF. 

„Тъй като водачът е навършил 16-годишна възраст, но понеже е непълнолетен, законът предвижда наказание от 2 до 8 години, ако бъде признат за виновен”, това съобщи за TrafficNews.bg говорителят на Окръжна прокуратура – Пловдив Галина Андреева.

Алкохолната проба на шофьора Атанас Танков е отрицателна. Окръжната прокуратура е назначила автотехническа и съдебно-психиатрична експертиза по делото за причинената смърт на трима непълнолетни. Той вече е излязал от болница, научи TrafficNews.bg и е в добро здравословно състояние. 

До инцидента се стигна, след като 16-годишният шофьор на колата взима ключовете на брат си и заедно с другите три момчета се качват в автомобила. Карали са с повече от 100 километра в час, преди да се ударят в стълб.

„Лично моето мнение е, че са виновни и родителите, защото без да са взели изпитите и да имат документ и опит да шофират, не би трябвало да се качват и управляват автомобил”, заяви началникът на КАТ-Пловдив Радослав Начев.

От КАТ предлагат по-сурови санкции при шофиране без книжка и завишаване на изискванията към младите шофьори.

TrafficNews.bg