На 15 септември ще се гласуват средства за пострадалите от пороите общини от област Пловдив. Това ще се проведе на извънредно заседание на Националната междуведомствена комисия по възстановяване, заяви Розалин Петков областният управител на Пловдив.

Карлово иска 1.2 млн. лв., Асеновград – 100 хил. лева. Кметът на община Първомай е изготвил проекти на стойност 1,5 млн. лв за пораженията, нанесени върху инфраструктура след преливането на язовир Добри дол. От държавата ще се искат пари и за пътя Розино - Столетово, за Соколица, както и за моста на хисарското село Красново, съобщава Дарик.

Над 1 млн.лв. се очаква да бъдат отпуснати от държавния бюджет и за довършване на надлеза по пътя Пловдив - Хисар, през 2015 г. ще стартира и реконструкцията на пътя Баня - Карлово, уточни още Петков.
Очаква се лично министър-председателят Георги Близнашки да присъства на гласуването на проекто-предложението за финансирането на Колодрума с над 5,6 млн.лв., което е предвидено да се разгледа на заседание на Министерски съвет следващата седмица, заявява областният управител на Пловдив.
Във връзка с обявяването на Пловдив за Европейска столица на културата Областната управа ще предостави на Община Пловдив и 2 къщи в Стария град - Бирдас и Данчовата, допълни Розалин Петков.

TrafficNews.bg