След акцията в Столипиново са конфискувани 509 артикула, съобщиха от полицията в Пловдив. 

Това са предимно облекла за възрастни и деца, спортни екипи и аксесоари. Те са конфискувани от няколко търговски обекта в в ромския квартал след мегаакцията на МВР. 

Според експерти, количеството нищожно малко на фона на огромния брой полицайски сили струпани за операцията в гетото. 
В хода на проведената акция служители на отдел "Икономическа полиция" са извършили проверки в 9 магазина - 6 на територията на квартал "Столипиново", 2 в търговски център на ул. "Брезовско шосе" и един в подлез в центъра на града.
Полицаите попаднали на различни дрехи и аксесоари, всички с логото на световноизвестни търговски марки, продавани без разрешение на съответните притежатели на патентното право.
По случая са образувани 9 досъдебни производства срещу неизвестен извършител. Работата продължава под наблюдението на Районна прокуратура - Пловдив.

Малко преди обед в сряда екип на TrafficNews.bg забеляза двайдесет полицейски автомобила, които блокираха улица „Храбрец” от двете страни в "Столипиново", а на място имаше над 50 полицаи. Двата входа на търговския център бяха блокирани от служители на Специализирани полицейски сили, а Икономическа полиция започна проверка по магазините в „Циганския мол”. Луксозният за квартала търговски център бе открит по време на управлението на Славчо Атанасов, като той лично преряза лентата. Сградата на ул. „Храбрец” е собственост на ДПС активистът Инан Алиев, а магазините вътре са отдадени под наем на различни търговци. Заради ниските цени оборотите там са сериозни, въпреки че стоките , които се продават са откровени фалшификати.  Там е мястото, където може да си купиш „маркови” маратонки „Адидас” за 30 лева и анцуг „Пума”  за двайсетачка. "Айде на "арманито", виж това "гучи", подканва клиентите руса ромка. Търговци с дебели златни ланци обясняват, че стоката е „От Италия! /естествено/, а за музикален фон обикновено звучи Азис. През уикенда там идват хора от целия град с намерението да попълнят гардероба си с поредната „маркова” дрешка. „Целият град пазарува тук, щото е евтино. Маратонките са си хубави и евтини. То е грехота да даваш по 150-200 лева за маратонки.  Що ги закачат тези хора. Да арестуват тези дето прибират големите пари” разсъждаваше вчера млад ром, който ококорен гледаше полицаите с черни униформи, които бяха завардили „мола”.  

Днес обаче „бутиците” бяха подозрително празни. В един от магазините имаше само два рафта с маратонки от непопулярна марка. Други пък просто бяха затворени. Дали търговците са имали предварителна информация за операцията или са разпродали стоката през уикенда, засега не е ясно.

Ментетата идват от Турция, складират се в къщи в „Столипиново”. Голяма част от тях се продават по интернет, като клиентите поръчват харесаната стока, а след това артикулите се изпращат със спедиторски форми. Седмичния оборот надхвърля половин милион, но никой не плаща данъци.

TrafficNews.bg

Снимки и видео от операцията ВИЖТЕ ТУК