Районната прокуратура в Пловдив пусна с мярка „парична гаранция” тримата задържани младежи за стрелбата от автомобил в центъра на Пловдив. Срещу тях са повдигнати обвинения за хулиганство.

„Това е адекватната мярка за неотклонение”, заяви след излизането им от ареста адвокат Васил Иванов.

Младежите работят и са с чисто криминално минало. За стрелбата по време на сватба могат да получат пробация или затвор до 2 години.

Всичко започва на 9 юли, когато Георги, Цанко и Димитър отивали на сватбата на свой бивш съученик. Тогава си купили и три газови пистолета и на пловдивската улица „Отец Паисий” възпроизвели няколко изстрела във въздуха. Видеорегистратор на кола, движеща се зад тях, заснела случилото се.

Колата била шофирана от Илия Бубаров, който не е участвал в стрелбата. Направил забележка на приятелите си, но те не спрели.

„Ние не сме мутри, не сме най-големите престъпници, просто се забавлявахме! Никакво задръстване не ни е провокирало, не сме искали да си проправяме път през задръстване. Всичко беше заради еуфорията от празника ни. Не е нормално, но... не е и чак толкова подсъдимо. Не чувствам някаква вина. От много малко направиха много голям проблем.”, разказа пред TrafficNews.bg Илия Бубаров.

Какво каза адвокатът на Цанко и Димитър - Васил Иванов, позицията на шофьора Илия Бубаров и адвоката му Димитър Пенев - вижте във видеото: 

Тримата стрелци са на 27 години.

„Тримата стрелци са се возили в автомобил, с който са се връщали от сватбен ритуал в църква в град Пловдив и са отивали към ресторанта, иззели сме оръжията, направили сме претърсвания на адреси”, заяви говорителят на Районна прокуратура-Пловдив Атанас Илиев.

Младите стрелци били употребили алкохол, но не били пияни в момента на случката, твърдят защитниците им.
Предвиденото по закон наказание е затвор до 2 години или пробация.

TrafficNews.bg