Посланик Елеонора Митрофанова официално съобщи, че ще разговаря със страната за затваряне на посолството Русия в България.

„За съжаление, нашето обръщане към Министерството на външните работи на Република България беше игнорирано. Във връзка с това възнамерявам безотлагателно да повдигна пред ръководството на моята страна въпроса за закриването на Посолството на Русия в България, което неизбежно ще доведе до закриване на българската дипломатическа мисия в Москва“, отбелязва пост в страницата на Руското посолство във фейсбук.

„Отговорността за по-нататъшните тежки последици на тази стъпка е изцяло върху правителството на Кирил Петков“, заключи Митрофанова.

Припомняме, че руският ултиматум за оттегляне на българската нота за 70-те експулсирани дипломати не бе изпълнен до 12ч. Точно по обяд премиерът в оставка Петков излезе с изявление, че няма да допуснем чужди дипломати да поставят условия на българската държава.

Кирил Петков към Митрофанова: Няма да допуснем чужди дипломати да дават ултиматуми до 12 часа на обядПетков призова съмишлениците да подкрепят програмно правителство