Генерална асамблея на Европейската асоциация на студентите по медицина се провежда в Пловдив. Домакин на събитието е Медицинският университет в Пловдив. Това е ежегодна среща на европейската общност на студентите по медицина, на която тази година Асоциацията на студентите по медицина в Пловдив /АСМ/ има честта да е домакин.
Очакват се 130 участници от различни медицински университети в цяла Европа и 40 от България.
Това международно събитие се случва след Европейския студентски конгрес, който се състоя между 6-8 септември в Медицинския университет-Пловдив.
Двата емблематични форума от европейски ранг се състоят в града под тепетата, избран за Европейска столица на културата през 2019 година.
Асамблеята започва на 9-ти Септември с церемония по случай откриването от 19.00 часа на Римския стадион и ще продължи до 13-ти септември. По време на събитието ще се състоят пленарни сесии, на които се обсъждат въпроси, свързани с медицинското образование и общественото здраве, прави се оценка на изминалата година и се взимат решения за развитието и действията на организацията през следващата година.
Провеждат се и многобройни тренинги, които имат за цел да усъвършенстват лидерските и комуникативните умения на бъдещите лекари.
Студентите от АСМ-Пловдив са се погрижили и за доброто настроение на своите гости, като са подготвили разнообразна социална програма и обиколка на града на седемте тепета.

TrafficNews.bg