Корнелия Нинова играе ролята на секретарка на Гешев. Това заяви Маноил Манев от ПГ на ГЕРБ-СДС. Според него през последните седмици много хора са започнали да играят двойни роли.

„Не ви ли прави впечатление, че бутонът "Enter" работи от г-н Гешев. Г-жа Корнелия Нинова стои, стои и кoгато някой натисне бутончето, тя започва да играе роля, различна от тази, която народът ѝ е избрал – асистентка на г-н Гешев. Излиза и започва да развива неговите тези“, смята той.

Манев отбеляза, че с внесените в деловодството на НС материали от страна на главния прокурор Иван Гешев, са се запознали Тошко Йорданов, Гроздан Караджов, Владислав Панев, Корнелия Нинова и Георги Свиленски.

„Изпълнили са си нещата, пуснали са документ до председателя на НС, както гласи чл. 40, ал. 6, той им е разрешил. Няма нито един, който да не е получил разрешение за боравене с тези документи. Качили са се горе, прочели са си документите, без да правят цирковете на Корнелия Нинова, която е изключително добра парламентарна актриса, с риск да засегна гилдията на артистите в България“, заяви той.

Депутатът от ГЕРБ обърна внимание, че от БСП са участвали в преговори с ГЕРБ и изведнъж са минали в друга позиция

-  „да се включват по сигнали на прокуратурата и на г-н Гешев лично“.

„Има ли съмнения за някакви сили, с които ги държи този човек – записи на лица, свързани например с големия въпрос за г-жа Нинова дали са продавани оръжия или не. Някой комуникирал ли си е с военнопромишления комплекс по нейно време, има ли там някакви съмнения“, каза той, като обясни, че задава тези въпроси риторично, но призова, ако от БСП искат, да излязат и да отговорят.