Четири билборда с лика на 15-годишната Даная се появиха в София с надпис: „Ако имахме детска болница, Даная може би щеше да е още тук”. 40 дни, след като Даная даде шанс за живот на трима души след дарени органи, майката на момичето, Ани Стоянова, с апел за Национална педиатрия.

„Изгубихме много време. Попаднахме в болница, когато бяха 5 почивни дни. Нямаше лекари”, сподели Ани Стоянова пред Нова телевизия.

С надежда за промяна жената смята, че всеки човек би си задал въпроса, като погледне някой от четирите билборда, специално поставени на четири възлови места. Разбира се, въпросът е и към здравните власти, като пред Нова министърът на здравеопазването, Христо Хинков, коментира: „Покъртителен случай. Сега имаме реални шансове да имаме детска болница и това ще стане”. „В рамките на 1 година се надявам да се стигне до груб строеж. Който мисли, че като построим една детска болница, нещата ще се оправят. Не, няма да стане така. Ако няма специалисти, само сградата няма да помогне” сподели още той.

15-годишната Даная даде шанс за живот на двама душиЛекарите не са успели да спасят момичето след инцидент, родителите ѝ са дали съгласие за даряване на органите