Онези, които бутат Изборния кодекс, бутат страната към избори: обичайните заподозрени: ГЕРБ, БСП и ДПС. Тук няма никакво съмнение кой предложи промените. Протестите отпред показват прилика с 2013 година и участниците са същите. Това коментира в предаването "Панорама" Даниел Лорер от "Продължаваме промяната".

"Ще направим комисия, с която ще ги изслушаме. Това е излишно, ако не знаят нещо за предстоящи избори, за което ние не знаем Когато гласувахме с хартия на местните избори през 2019 г., имаше близо половин милион невалидни бюлетини. Това са повече, отколкото изобщо подадените бюлетини в София. Искаме да хвърлим това в кошчето. Когато се гласува с машина, това не се случва", добави той.

Лорер бе категоричен, че правителството на Кирил Петков не е поемало ангажимент за затваряне на въглищните централи през 2026 г.

Той допълни, че когато мандатът стигне до тях, ще предложат правителство на малцинството с много ясна програма. "Не мисля, че шансовета са изчерпани", добави той.

Условието на "Продължаваме промяната", за да започнат отново диалог, е да бъдат изтеглени промените в Изборния кодекс и по-конкретно - смесеното гласуване: с машини и хартиена бюлетина.