Локо Пловдив води на Ботев на полувремето в градското дерби, което се играе на стадиона в парк Лаута. Голмайсторът на Локомотив Пловдив Мартин Камбуров откри резултата в градското дерби с Ботев.  Той отбеляза в 18-тата минута на мача, след пас на 15-годишния Ияд Хамуд.

„Смърфовете“ бяха по активния отбор и заслужено водят на полувремето. Сериозни положения и пред двете врати липсваха, като „канарчетата“ разчитаха предимно на контраатаки.

Шествието на феновете на Ботев Пловдив тръгна към стадион „Локомотив“ в парк Лаута около 12,30 часа. Те бяха пазени от плътен кордон от полицаи и униформени, които и в момента са из всички улички около Колежа и Лаута.  На мача днес присъстват около 1000 фена на Ботев Пловдив, за толкова бяха отпуснати и билети от ръководството на „черно-белите“.

Ето и ВИДЕО от шествието: 

Припомняме, че съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия на стадиона ще бъде ограничен достъпът на посетители в нетрезво състояние или под въздействието на наркотични или упойващи вещества, такива, на които са наложени забрани за посещение на спортни мероприятия, както и малолетни без пълнолетен придружител.

Абсолютно забранено е внасянето на пиротехнически средства, оръжие и предмети, които могат да се използват като оръжие; спрейове със защитен газ, с разяждащи или с оцветяващи вещества; бутилки, включително пластмасови над 500 мл, или предмети, произведени от чуплив или от особено твърд материал; обемисти предмети като стълби, сандъци, куфари, столове и други; сигнални ракети, светещи тела или пиротехнически изделия; знамена и плакати с дръжки по-дълги от 1 метър и с диаметър по-голям от 1 см, с изключение на олекотени ПВЦ-тръби с размер до 2,5 см; механично задвижвани предмети и съоръжения, които предизвикват шум; алкохолни напитки, наркотични или други упойващи вещества; животни.

Полицията призовава привържениците да спазват стриктно разпорежданията на служителите на реда. Нарушителите ще бъдат санкционирани безкомпромисно, съгласно ЗООРПСМ и Наказателния кодекс.
На територията на град Пловдив ще патрулират мобилни групи специализирани полицейски екипи, които ще реагират на всеки подаден сигнал за нарушение на обществения ред.

TrafficNews.bg