Говорителят на Министерски съвет Лена Бориславова коментира пред БНТ искането на Русия НАТО да изтегли войските си от България. 

"Русия не е в състояние да поставя условия на България. Ние сме суверенна държава и отдавна сме направили избор, ставайки член на НАТО, и като такъв решаваме сами да организираме отбраната на страната си в координация с нашите партньори", заяви Бориславова. 

"Новото, което премиерът Петков и правителството като цяло предприеха, е надграждане на замръзналия диалог между двете държави с идеята да се фокусираме върху общите ни черти, без да отстъпваме от нашите приоритети. Отваря се една нова страница в диалога, без да се отстъпва от националния интерес. Но това, че някой се държи приятелски, не значи, че ние ще отстъпваме от националния интерес. Няма да загърбваме и възможността за оптимизиране на диалога. И за двете страни ще е добре да бъдем част от общия пазар на ЕС и да извлечем всички дивиденти. Ако има ясни договорки как да се постигнат условията можем да говорим за оптимистичен завършек. Вярвам, че сме на прав път в диалога, който конструираме", каза Бориславова относно Северна Македония.