Разгневен пловдивчанин изпрати писмо до Омбудсмана на Република България г-жа Мая Манолова, в което се оплаква от грубо погазване на законите и абдикация на местната власт от проблема. Преди година Станимир Връхаров сигнализира институцията, че заведението е източник на постоянен шум. Нощем там е сборище на безделници, роми и пияни, които вдигат непоносим шум и глъчка. Съседи многократно са подавали сигнали до Пето районно, но без успех. 

Омбудсманът изпраща сигнала за проверка до кмета на Пловдив и директора на полицията с настояване да бъде направена нарочна проверка. Близо месец заведението остава без разрешително за работа през нощта. Месец по-късно обаче проблемът отново е на дневен ред - "Алекс Фуудс" има ново разрешително, шумът продължава на високи децибели, а единствената разлика е, че пред заведението има монтирана метална ограда, от която очевидно се очаква да спре шумът.  

"От полицията ме информираха, че се е състояла среща между кмета на район Тракия - Костадин Димитров, шефа на 5-то Данчев и собственика Имад Муса, на която трите умни глави са решили, че няма да има шум, глъчка, музика от клиенти и въобще всякакво нарушаване на обществения ред, ако се постави МЕТАЛНА ОГРАДА !!!!!  Моля Ви, г-жо Манолова, обяснете ми аз ли съм луд, или ставаме свидетели на една ужасно нагла и безцеремонна проява на наглост, безхаберие и корупция !!!  Как е възможно един сириец да си играе със съдбите и с живота на толкова много хора, с подкрепата на кмет и началник на Полицията, в собствената ни държава?!?  Никой ли не си вади поуки от случващите се събития в Асеновград, Русе и Смолян ", пише Връхаров. 

Според него 50 семейства са подложени на непрекъснат тормоз, а всеки път, когато гражданите подават сигнал за проверка, собственикът е предупреден предварително и прибира масите. Връхаров изпрати и видео, на което се вижда как клиенти на заведението кършат кючеци. 

Кметът на район "Тракия" Костадин Димитров заяви, че от кметството са издали разрешително за удължено работно време , след като са получили съгласувателно писмо от полицията. От районното са препоръчали на собственика на заведението да направи ограда, която да попречи на автомобилите да спират фронтално на тротоара. "Щом има изпълненено нареждане, аз нямам причина да не издам удължено работно време. Ако гражданите имат проблем, могат да дойдат при мен в приемния ми ден и да разговаряме. Ще разпоредя проверка и ако действително има нарушение на нощната тишина, ще вземем мерки" , коментира Димитров. 

TrafficNews.bg изпрати официално запитване и до Областната дирекция на МВР- Пловдив за коментар по случая, но процедурата там е значително по-дълга в сравнение с общинската администрация. 

Ето и писмото, което Станимир Връхаров е изпратил до Омбудсмана. 

Уважаема г-жо Манолова ,

първо искам да благодаря за проявеното разбиране от Ваша страна , относно проблема ни с денонощно заведение Алекс фуудс , намиращо се непосредствено под терасите ни .

За голямо мое съжаление , всичките ни усилия бяха напразни , защото след едномесечно затишие , заведението отново има разрешение за денонощна работа и отново ЦИРКЪТ продължава !!!

Един месец , след като документа за удължено работно време беше отнет , заради многобройни жалби и подписки от живущите в района  , шефа на 5-то Районно г-н Данчев , решава да промени становището на Полицията , защото имало промяна в обстоятелствата (поставяне на метална ограда пред обекта , която можете да видите на снимката )   Явно аз съм единствения олигофрен , който не може да проумее , как ще помогне тази ограда за тишината и спокойствието в района !!!

От полицията ме информираха , че се е състояла среща между Кмета на район Тракия - Костадин Димитров , шефа на 5-то Данчев и собственика Имад Муса , на която трите умни глави са решили , че няма да има шум , глъчка , музика от клиенти и въобще всякакво нарушаване на обществения ред , ако се постави МЕТАЛНА ОГРАДА !!!!!    Моля Ви г-жо Манолова , обяснете ми , аз ли съм луд или ставаме свидетели на една ужасно нагла и безцеремонна проява на наглост , безхаберие и корупция !!!   Как е възможно , един сириец да си играе със съдбите и със живота на толкова много хора , с подкрепата на кмет и началник на Полицията , в собствената ни държава ?!?  Никой ли не си вади поуки от случващите се събития в Асеновград, Русе и Смолян . Трябва ли да се стигне до някакъв инцидент с фатален край , за да забележи някой , че това не е редно , че ние не можем да живеем нормално , че 5 годишната ми дъщеря не може да спи , че 5 месечния ми син се стряска цяла нощ от виковете на роми и безделници .

По телевизията виждам хора , които се оплакват от шумни ромски сватби , ми те сватбите са по 3 дена , при нас сватбата е нон стоп 24 часа , 31 дена в месеца !  На всичко отгоре , ние не искаме обекта да се затваря а само да му се намали работното време , за да може да почиваме след работния ден ! И в крайна сметка толкова ли е жизнено важно , да работи денонощно един дюнер за сметка на живота на стотици деца , бебета и хора които по цял ден бачкат да си плащат кредити и данъци !

  Умолявам Ви г-жо Манолова , кажете ми , как да постъпя в тази ситуация , да продавам апартамента на безценица и да се местя заедно със семейството си  в друг район , докато не се сблъскам пак с корумпирани и нагли държавни служители и полицаи , или като повечето Българи да се запътвам към терминал 2 !

   П.С.  Никога не съм вярвал , че ще попадна в толкова абсурдна ситуация и толкова явни и нагли случаи на корупция !