Тридесетина контрапротестиращи, които се събраха минути след 17:00 часа пред Съдебната палата в София, не знаят срещу кого точно е днешната им акция.

Младежът със синята фланелка, който държи нецензурния плакат, обяви, че протестира срещу министър Христо Иванов - "този на снимката".

Младежът беше категоричен пред репортери, че снимката на плаката е именно на министър Иванов, а всъщност тя е на лидера на ДСБ Радан Кънев,съобщава offnews.bg.

Репортер, решил да разпита абсолютно всички, дошли да протестират, и получи различни отговори - голяма част от хората отказваха да коментират защо са тук, някои казваха, че подкрепят съдебната реформа, но са против министър Иванов, други, че са против двете, трети дори не знаеха името на правосъдния министър и заявиха, че са го виждали веднъж. Попитахме 4 момчета дали протестират срещу министър Радан Кънев, провокирани от отговора на техния съратник по-рано, и те казаха "да", след което поискаха да не разговаряме повече с тях.

Трети, които знаеха как се казва и изглежда правосъдният министър се обявиха против реформата му и против него. Те обаче казаха, че не са чели предложенията му за съдебна реформа и не могат да посочат нито едно от тях. Някои от присъстващите твърдят, че са видели случайно случващото се и са се присъединили от съпричастност. Те обаче не можаха да обяснят как изведнъж се изсипаха 20 души накуп.

В подкрепа на контрапротеста е докарана музикална уредба, от която звучаха хитове на Queen и други популярни рок песни.

Йоло Денев, вечният протестър, също се присъедини към демонстрацията срещу правосъдния министър.

Полицейското присъствие е засилено, като към 18:00 часа там имаше над 20 униформени, а зад Съдебната и коли на жандармерията. Говорител на протестиращите срещу Христо Иванов каза, че ще останат до след 18:30 часа, за когато на същото място има планирана демонстрация срещу главния прокурор Сотир Цацаров

 

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg