Коматевци блокираха Околовръстното шосе на Пловдив преди минути, научи TrafficNews.bg. Това е третият протест на жителите на крайния пловдивски квартал, които недоволстват от бавното завършване на Коматевско шосе. Предишните два пъти те отново блокираха околовръстния път, но тогава нямаха разрешение за протестното шествие. Вчера Административният съд уважи жалбата им за затваряне на пътя и в момента полицията не могат да ги отстранят от пътното платно. На шосето има около 200 души.  Въпреки това те слизат само на зелено на пътното платно и пресичат масово, за да забавят движението, тъй като полицията не е разрешила.

Местните твърдят, че на "Коматевско шосе" се работи изключително бавно и има много дни, в които работници по трасето няма. За да стигнат до града всяка сутрин им отнемало около половин час. От община Пловдив обясниха, че ремонтът на пътя се е забавил заради открити археологически разкопки. По думите на кмета Иван Тотев, под всеки сантиметър от двукилометровото трасе, е открита археология. Именно археолозите са забавили ремонта с половин година.

В понеделник Тотев заяви, че темповете, с които се работи по трасето са изключително добри. Той смята, че до края на октомври пътят ще бъде готов. Това обаче явно не е удовлетворило пловдивчаните, които смятат да не спират с протестите в близките дни.