„Няма скъсан язовир, ситуацията в селата Красново и Кръстевич е овладяна, въпреки че бедственото положение остава в сила.” Това съобщи пред TrafficNews.bg кметът на Хисаря Пенка Ганева, която следи ситуацията от място.
Тя каза още, че проблемите в двете села идват от водите, които слизат от склона на планината. Те минават през дворове на къщи и улиците на селото.
Има наводнени къщи, преливат реките в района и може да бъде засегнато речното водохващане на водата в Кръстевич, каза още кметът.
Предимно наводнени са избените помещения, като екипи на пожарната отводняват от ранните часове тази сутрин.
„Понеже повечето къщи са керпичени и има опасност за тях, затова общината е взела превантивни мерки.”, каза още кметът Пенка Ганева.
Само една жена се е изнесла от дома си при роднини, но не защото бедства, а защото е болна и близките й се притесняват, че не може да се обслужва сама.
„Превантивно на стената на язовира се трупат чували с пясък, но категорично няма прелял язовир, водата прелива единствено през преливника, което е нормално и няма опасност за жителите на населените места”, категоричен е кметът на Хисаря Пенка Ганева.

"Ситуацията е нормализирана в Съединение", събщи пред TrafficNews.bg кметът на общината Георги Руменов. 

20 къщи са били наводнени предимно в ромската махала, но екипи на пожарната участват в отводняването на засегнатите постройки, каза още кметът.

Очаквайте видео от засегнатите райони в областта.

TrafficNews.bg