Един от любимите спортове на българина е футболът. Гледането му е прекрасен начин за отмора, но за жалост, и за отглеждане на бирено коремче. За щастие вече има възможност да се съчетаят любовта към футбола, поддържането на добра физическа форма, и забавление за много хора.

В София има над двайсет футболни игрища, на практика във всеки квартал. Инфраструктурата им е добре обособена и са на удобни локации в града. Някои от тях представляват цели комплекси, в които има съблекални и душове. Обикновено към самото игрище, или в непосредствена близост има и заведение, за да могат футболистите да отморят, или да погледат децата си в приятна обстановка. Има и игрища, които представляват просто „клетка“ с хубаво покритие на терена. Те нямат съблекални, но пък не са за подценяване, защото навяват носталгичния спомен за мачлетата пред блока.

Футболният терен може да бъде нает за час или повече, като цената за 60 мин. варира между 50 и 70 лв. в зависимост от самото игрище. Имайте предвид, че повечето игрища работят до късна нощ, а редът за наемането е доста натоварен. Затова и няма да се получи сутринта с компанията да поритате, а следобед вече да се карате за дузпи.