Приятели, близки и роднини на пловдивския бизнесмен Ванко Иванов ще си вземат последно сбогом с него в сряда – 28 април в 12:00 часа на Централни гробища в Пловдив. 

"Винаги ще бъдеш в мислите ни. Усмихнат, сърдечен, всеотдаен. Обичаше ни всички от сърце. Скръбта ни е безкрайна", пишат неговите близки.

Бизнесменът издъхна вследствие на здравословни усложнения от COVID-19. Той влиза в медицинско заведение при влошаване на състоянието си, но въпреки усилията на докторите, Иванов не успя да излезе от кома. 

Ванко Иванов е собственик на една от големите туристически компании в България – Марбро Турс, създадена през 1990 г. Агенцията започва с организирането на чартърни и карго полети до Сингапур и Дубай, като до втората дестинация са реализирани над 300 полета от летищата в Пловдив и Бургас.

През 1998 г. сключва договор с държавния туроператор на Китай – CITS (Чайна Интернешънъл Травел Сървис) за обслужване на български туристи и бизнесмени в панаири на Гуангджоу и свободните безмитни зони в Шенжен и Шанхай.

През 2010 г. Марбро Турс е обявен от БАТА за туроператор на годината.

Марбро Турс се грижеше за посрещането и настаняването на участниците на Европейски месец на културата 1999 г.


Ванко Иванов е собственик на хотел "Ландмарк" на Гребната база, както и на един от най-големите вносители на текстил в България – „Манийш Текстил“.

 

Бизнесменът беше сред радетелите на идеята Летище Пловдив да се превърне в голям аероцентър. Според него туризмът е едно от основните звена в макроикономиката на страната.

Предприемачът ни завещава важен бизнес съвет "Трябва да се доверяваш на правилните хора и на добрите специалисти. И в същото време да си здраво стъпил на земята въпреки големия успех и да се стремиш никога да не надскачаш сянката си". 

Бизнесът на Ванко Иванов ще бъде поет от семейството му. 

TrafficNews изказва съболезнования към опечалените!