Сашко от Перник днес бе изписан от „Пирогов”, където бе посрещнат от баща му, а срещата бе запечатана от екип на Нова ТВ. Момчето беше настанено в болница след деветдневно издирване и намирането му от спасители в планината. 

След девет дни в неизвестност и девет дни в болница, днес Сашко се прибира у дома. „Добре съм”, сподели момчето. А на въпрос радва ли се, че се прибира вкъщи каза: „Да, да”.

Той все още е крехък, но физически е добре. „Вече сме много по-добре. Той ходи повече, в добро настроение е, рисува. Първата му рисунка беше нещо като огньове, дървета, храсти. Чете книжки за вълшебната гора”, каза бащата на момчето.  

Хиляди доброволци, полицаи, водолази, планински спасители търсиха неуморно детето осем нощи и девет дни. На всички тях Александър Цветанов е безкрайно благодарен, че не са се отказали, а продължиха докрай. „Аз самият си имах убеждението, че е жив и трябва да го намерим”, обясни той.

На въпрос дали Сашко е бил сам, или приютен, баща му отговори: „Разследването и прокуратурата ще установят. Аз четох през тези дни за други деца с подобен проблем, че също са издържали. Сашко е герой”.

Детето беше намерено в труднодостъпна местност. Обезводнено, но в добро състояние. „Първите дни изпитваше голям глад и голяма жажда. Още от реанимацията искаше вода, беше дехидратиран”, подчерта баща му.

Разследването на случая продължава. То ще установи има ли намеса в изчезването на детето на други хора. „Нямам открити заплахи от някого, който да е искал нещо от мен. А и никой не ми се е обаждал по този въпрос. Откуп не е искан”, посочи Александър Цветанов.

Най-важното от всичко е, че Сашко вече е тук и е добре.