Иванка Ройдова, която е подсъдима за поръчителството за 6 убийства отново ще застне пред съда. Делото бе рестартирано на Апелативен съд след оневинителна присъда на ВКС.

Според прокуратурата 68-годишната жена е поръчала да ликвидират брат й, синът и дъщерята му, зетят и двете внучета. 

Ройдова бе осъдена на 3 години условно от Окръжен съд – Пловдив, а няколко месеца по-късно състав на Апелативен съд я осъди на същия срок, но този път реално. Ройдова бе отведена с белезници от съдебната зала директно в затвора в Сливен. Още няколко месеца по-късно Върховния касационен съд отмени решението на пловдивските магистрати и подсъдимата бе освободена.  В мотивите си ВКС  поставя редица въпроси, които по време на съдебното следствие са останали без отговор. 

Едно от заключенията на върховните съдии е , че съдът не само е накърнил правото на подсъдимата да се защитава, но и сам се е лишил от възможността дали твърденията, изнесени по делото, са истина. ВКС заключава, че този пропуск  не е направил впечатление на въззивната инстанция  и Апелативния съд е допуснал нарушения на процесуалните правила  за проверка и оценка на доказателствата.

ВКС отмени присъдата на Ройдова. Възможно ли е обвиненията за 6 поръчкови убийства да се окажат съшити с бели конци?Делото започва отначало с друг състав в Апелативен съд - Пловдив

Предишното заседание по делото бе засекретено. Изтъкнатата причина бе, че за разпит е призован защитен свидетел. Не стана ясно защо свидетелствата на един, ползващ се със закрила, налага вето на публичността на процеса. 

Днес се очаква основният свидетел - Степан Кара да даде показания. Митичната фигура на украинеца Кара, братът на легендарния Димитро Кара, изплува в делото като посредник, към който Иванка се е обърнала, за да наеме изпълнител за масовата екзекуция на роднините ѝ. Той от своя страна бил агент под прикритие, който разкрива схемата, гласят данните на прокуратурата, които Иванка оспорва и твърди, че Кара се е представил за адвокат.

Засекретиха делото срещу Иванка, обвинена в поръчителството на 6 убийства за наследство от 4 млн. долараРазпитан ще бъде защитен свидетел, а митичният украинец Степан Кара не е в България

Иванка даде интервю за TrafficNews само няколко дни преди началото на новия процес срещу нея. Тя е категорична, че е невинна по обвиненията и счита, че те са скалъпени то брат ѝ с цел да ѝ се попречи да оспорва настоящото завещание на баща ѝ. Покойният Ройдов е завещал всичките си пари на пловдивчанка, която е изпълнявала ролята на негова гледачка през последните години от живота му в Америка. Бащата на Иванка е страдал от Алцхаймер, което според обвиняемата прави невалидно завещанието му. 

Би ли се подложила на детектор на лъжата и защо се стигна до тук? Вижте отговорите на Иванка Ройдова за TrafficNews.bg:

Наследници на американски милионер в кървава битка за 4 милиона долара! Сагата продължаваДелото срещу Иванка Ройдова, подсъдима за поръчителство на 6 убийства, отново започва в Пловдив