„Нито имаме 4 милиарда, дадени за една година, нито ще бъдат разплащане за една година, нито сме ги разплащали. Единственото вярно е, че с 4 милиарда лева за три години е планирано пътното поддържане, не става дума и за основни ремонти.“ Това каза бившият регионален министър Иван Шишков пред bTV след твърденията, че парите са разпределени от служебната власт в последните дни, на пътноподдържащи фирми.

Той добави, че очаква приемственост от новия регионален министър и че го познава от работата му в предния парламент.

„Направихме конкурси за текуща поддръжка за следващите 3 години, ако пожелаят могат да сключат договори за поддръжка на пътищата с други и да направят нови конкурси“, допълни той.

Шишков заяви и че направените допълнителни проверки със скенер и по разпореждане на прокуратурата са потвърдили всички твърдения за липса на част от материала в пътни отсечки.

„Потвърди се, че на Северната скоростната тангента и на АМ „Хемус“ има липса на асфалт. Направихме скенер. Той потвърдя, че на Северната скоростна тангента асфалтът е 12-15 см, вместо 20 см. На Северната тангента циментовата стабилизация подложка е между 15 и 0 см при 20 см по норматив. Проверката на прокуратурата на „Хемус”, в участъка от София до Яна, потвърди навсякъде от всички взети проби, които са правени през 200 м, че вместо 28 см дебелината на асфалта е между 22 и 25-26 см. На Западната тангента липсват по 4-5 см“, поясни бившият министър.