Главният прокурор Иван Гешев се срещна с главния равин на “Хабад” Йосеф Саломон по случай празника Песах. Двамата обсъдиха междурелигиозния диалог и борбата с антисемитизма. Tова се посочва в съобщение, публикувано в официалния профил на главния прокурор в социалната мрежа Туитър. 

Преди седмица главният прокурор беше на посещение в Държавата Израел. При срещата с представители на Министерството на външните работи са обсъдени предизвикателствата пред демократичния свят във връзка със зачестилите прояви на език на омразата, пише БТА. 

По-рано днес от прокуратурата съобщиха, че главният прокурор се е срещнал с ръководството на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ). По време на срещата са отбелязани ползотворното сътрудничество между прокуратурата и асоциацията, както и експертният потенциал на АИКБ в помощ на разследването на престъпления в области, изискващи специфични знания - капиталови и/или енергийни пазари, киберпрестъпления, изпиране на пари, данъчни и имотни измами, неправомерно управление на отпадъци и др.