Да, познавам Бойко Борисов. Не сме в близки отношения със сигурност, през годините съм участвала в някакви кампании за деца на загинали служители на МВР и по-скоро сме се виждали по работа.

Това каза пред Euronews Bulgaria Ивайла Бакалова, „Мис България 2001“ и водещ свидетел по делото „Барселонагейт“.

Борисов на моменти не познава и много близка част от неговото семейство, така че не се учудвам и по никакъв повод това не ме обижда. Да не ме познава Бойко Борисов може би не е никак лошо. Казала съм достатъчно по „Барселонагейт“ в качеството си на свидетел, обясни Бакалова.

Познавам Борислава Йовчева, но това ще е всичко, което ще кажа за нея, защото не искам да попреча на разследването. Не мога да кажа заради разследването дали тя ми е показвала тест за бащинство на детето й, както и как се е сдобила с къщата в Барселона, добави тя.

Най-накрая прокуратурата се е събудила от дългия си зимен сън. Нямам предвид само този главен прокурор, а доста главни прокурори назад. Прокуратурата се е събудила по политически причини. Също по политически причини беше и заспала. Но по каквито и причини да се е събудила, аз наистина искам да видя какво ще направи тази прокуратура. По-добре късно, отколкото никога, казва Бакалова.

Аз и целият български народ искаме да разберем какво точно се е случило. Надявам се целият български народ да получи чувство за справедливост, посочва тя.

Според мен разследването не цели да установи дали Борисов е баща на това дете. За мен това е ясно и спирам до тук. По-скоро какви пари са се вземали от държавни средства, за да се грижи за това дете, коментира още миската.