„Ето как „българи“ изсипват боклуците си в Столипиново. Казвам българи, защото на нас викат цигани, макар  че всички сме български граждани“, сигнализира читател  на TrafficNews.bg. Той е снимал как пловдивчани от друг квартал изхвърлят строителните отпадъци в махалата.

Припомняме, че шефът на „Чистота“ Иван Стоянов заяви, че не само жителите на Столипиново са отговорни за мръсотията в квартала. Напротив, оказва се, че не по-малка  вина носят „външни” жители на Пловдив, които ежедневно изхвърлят отпадъците си в гетото. През последните месеци в общинското предприятие са получили десетки сигнали как камиони и каруци от целия град стоварват отпадъците в квартала. 

Това вероятно е породено от факта, че на Столипиново се носи славата, че е мръсно и безконтролно всеки си хвърли боклуците там. От администрацията обаче са решени да сложат край на тази практика

Вече там има съвместни екипи на район „Източен“, ОП „Чистота“, Общински инспекторат, ОП „Общинска охрана“, Общинска полиция, Шесто районно управление на МВР и РИОСВ, които дават дежурства през деня и вечерните часове, включително и в почивните дни, за да се спре образуването на нерегламентирани сметища за строителни отпадъци в квартал „Столипиново“.

"Порочната практика фирми и частни лица от целия град да идват тук да изхвърлят отпадъците от строително-ремонтни дейности трябва са спре. В дежурните екипи са включени длъжностни лица, които имат правото веднага да съставят актове за констатирано нарушение, след което да се наложат и законоустановените санкции. Ще бъдем безпощадни към нарушителите и ще следим за заплащането на евентуалните глоби“, коментира районният кмет Николай Чунчуков.