21 май е новата крайна дата за завършване на вече емблематичния ремонт по улица „Граф Игнатиев” в столицата, което е с месец по-късно от първоначалния план. Това твърдят от организацията „Спаси София” във Фейсбук, недоволствайки от забавянето.

„ Освен 48 дни заради зимата, строителят получава допълнителни 31 дни отсрочка за "дъждове през пролетта и лятото", пишат в поста си "спасителите".  Според тях така общият брой на дните, „подарени” на строителя „Джи Пи Груп”, стават 79.

Ремонтът по От другата седмица - нова настилка по

Сроковете за ремонта бяха обсъдени и на среща между зам.-кмета Дончо Барбалов, фирмата изпълнител  и строителния надзор.

„Строителството беше спряно за 48 дни - от 19 декември 2018 г. до 5 февруари 2019 г. поради лоши климатични условия.  Изпълнителят на обекта „Джи пи груп“  е поискал от началото на строителните дейности да бъдат признати като неработни още 50 дни заради неблагоприятни метеорологични условия – дъждове през пролетта и лятото.

Надзорната фирма информира, че признава 31 дни от заявените, като за тях е предоставен протокол от Националния институт по метеорология и хидрология.”, гласи част от съобщението от пресцентъра на столична община след срещата.

В социалните мрежи пък напомнят, че при старта на ремонта на "Графа" миналата пролет столичният кмет Йорданка Фандъкова

обеща  всички  дейности по улицата и прилежащите площади да приключат най-късно в средата на октомври.