Хиляди останаха без телефон, интернет и телевизия след авария, причинила изключване на няколко клетки на "Виваком" в Смолянско.

От компанията заявиха, че е прекъснат оптичен кабел заради ремонт на пътя. 

Проблемът е регистриран още сутринта и от тогава повечето клиенти на оператора в Чепеларе, Пампорово, Смолян и други населени места в областта нямат никаква комуникация в мрежата. Шофьори съобщават, че обхвата се губи още с преминаването на Бачково. 

"Информирани сме за проблема и работим по отстраняването му. Ориентировъчният час за отстраняване на аварията е 18 часа днес, но все още няма информация дали до тогава мрежата ще бъде възстановена за всички абонати в региона", обясняват мибилни консултанти при запитване от клиенти.  

Ето и официалният отговор от телекома, след запитване от TrafficNews:

В момента има временни затруднения с използването на мобилните и фиксираните ни услугите в района на Смолян. Те са причинени от прекъснат кабел в оптичната ни мрежа, по време на ремонтни дейности на пътната мрежа в областта от независеща от VIVACOM фирма. Техническите ни екипи работят в сътрудничество със строителната компания за отстраняване на повредата в най-кратък срок. Очакваме възстановяване на услугите в рамките на няколко часа.