Глутница вълци удуши цяло стадо от 20 кози в петричкото село Дреново, съобщи кметският наместник Андон Тодоров вчера. Хищниците влезли през нощта в кошарата, собственост на местния жител Евгени Янев, и удушили всички животни. Това предаде struma.bg.

Сутринта, когато собственикът отишъл да изведе стадото, се натъкнал на покъртителна гледка, животните били натръшкани до едно на земята, някои оглозгани до кокал, други били с прегризани гърла. Глутницата е нападнала и стадо крави на Асен Стоев от селото. Животните са свободно отглеждани, без пастир и след вълчето нападение те се подплашили и избягали на 7 километра от обичайното си място, чак в района на село Лебница. Когато Стоев ги открил, една крава липсвала. „Глутницата върлува в района на село Дреново от дни и напада животните”, обясни притеснен кметът Тодоров.

За двата инцидента е уведомена ветеринарната служба в Петрич и конкретно отговорникът на района д-р Валери Голчев. Убитите от хищниците животни трябва да се отпишат от регистрите и да се свалят ушните им марки, по които ще се превеждат и субсидиите.