Пловдив да се превърне в един по-зелен, чист и приятен град е идеята на кметът на район „Централен” Георги Титюков и заместник-кметът „Спорт, младежки дейности и социална политика” Петър Зехтински, инициирали засаждането на 50 дървета. Лирово дърво, туя смарагда, сребриста туя, бяла магнолия, розова магнолия, жълта кълбовидна туя и кавказка ела са само част от видовете дървета, на които ще се радват посетителите на градинката между магазин „Евмолпия” и ТЦ „Гранд”.

Инициативата за залесяването е съвместен проект на Община Пловдив и БГ Радио. В нея освен граждани и ученици от близките училища, активно се включи и хип-хоп и R’n’B изпълнителят Venzy.

„Надяваме се тази градинка да се превърне в едно от любимите места на пловдивчани”, обърна се към присъсващите кметът на район „Централен” Георги Титюков. Той благодари на всички, които са взеха участие в мероприятието.

Предстои да бъдат поставени 16 пейки, а до края на седмицата ще бъде поставена и противоударна настилка на детската площадка. По-късно ще бъдат монтирани специална маса за шах и табла, а любителите на спорта е предвидена и тенис на маса.

TrafficNews.bg