Общо 157 пожара са загасени в страната през изминалото денонощие, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ на уеб сайта си. При пожарите има двама загинали и един пострадал.

На 10 октомври в 00:06 часа в пожарната в Пловдив е съобщено за възникнал пожар в каравана в Хисаря. При пожарогасенето е открито загинало лице с неустановена самоличност. От пожара е засегната и къща.

В пожарната в Русе на 10 октомври в 17:11 часа е подаден сигнал за пожар на сухи треви в двор в града. При пожара е загинал мъж на 83 г. Същият е запалил сухите треви в двора си. Пожарът се е разраснал към съседния двор и в опит да го загаси е паднал и се е задушил.

Получено е съобщение и за пожар във вилната зона „Чоланица“ в софийското село Лозен на 10 октомври в 18:23 ч. При опит да загаси пожара е пострадал мъж на 71 г. Той е с 3-4% изгаряния по ръцете и лицето. Транспортиран е в УМБАЛСМ „Пирогов“. Причината за инцидента е небрежност при боравене с открит огън.

Пожарникарите са реагирали на 184 сигнала за произшествия. С материални щети са 33 пожара, десет от които в жилищни сгради. Без нанесени материални щети са 124 пожара. За изминалите 24 часа са извършени и 24 спасителни дейности и помощни операции, от които четири при катастрофи.