Продължава борбата с огъня над панагюрското село Елшица. Там пламъците обхванаха хиляди декара гора. Огънят е на около километър от първите къщи, но няма опасност за хората.

Нощта е преминала изключително напрегнато. Късно вечерта пожарът е бил върхов и доста опасен, заяви в ефира на БНТ комисар Ангел Ангелов, началник на противопожарната служба в Пловдив. С тежка техника се работи на терен. Пожарът вече е низов и два хеликоптера го обливат.

Според комисар Ангелов все още е рано да се говори за окончателно локализиране на пожара. Поискана е помощ от колегите в Пловдив за гасенето на пожара. Над 30 доброволци са се включили до този момент от различни подразделения.

Областният управител на Пазарджик Трендафил Величков заяви, че няма пряка опасност за населението. Евакуация не е правена и не се налага. Не се усеща и високо замърсяване на въздуха.

За щастие, няма и силен вятър. Величков се надява времето да е с пожарникарите и да се справят бързо със стихията.

Гори черен бор. По последни данни от понеделник вечер, периметърът на пожара е над 2000 дка гора. Въведено беше частично бедствено положение въвежда в община Панагюрище.