Не се наемам да прогнозирам до какво ще доведе поредното преобръщане в отношенията между първите и вторите политически сили. В битието си на премиер ще кажа, че в началото на мандата не е добре да се мисли за оставката, а за работата, която ще се свърши преди нея, когато и да е тя.

Това каза в началото на днешното правителствено заседание премиерът Гълъб Донев.

Следващата седмица на извънредно заседание ще одобрим отчет за свършеното от нас през последните четири месеца, каза той.

Преди да е свършило времето ни, да покажем на хората какво свършихме. Убедени сме, че всеки. който управлява държавата е длъжен да се отчита за стореното във властта. Ще се отчетем за втори път за десет месеца - не е страшно и не изисква изключителна смелост, допълни той.

Най-големият ни успех трудно може да се отчете в документи. Управлявахме в режим на нормалност, предвидимост, което на моменти може да изглежда скучни, но от друга страна забавлението, което предлага играта на въртележка върви с отношението че е възможно да загубиш равновесие и внимание за детайлите. Същото и за политическата въртележка. Да се надяваме, че участниците ще имат стабилен вестибуларен апарат, каза още премиерът.