Добри хора помогнаха на семейство, чиято кола е закъсала, след като предницата й се е озовала в кратер. Случката се е развила във варненския квартал "Изгрев", а за нея научаваме от социалната мрежа Фейсбук. 

Мария Георгиева написа, че са се прибирали към вкъщи, когато се е случил инцидентът. По думите на жената колата им е попаднала в изкоп, който не е бил добре заровен, съобщава GlasNews.bg 

"Прибирахме се и минахме по улицата до Вятърната мелница. Имаше изкоп, който беше заровен, но не добре. След дъжда попаднахме с предницата на колата в него", обяснява Георгиева.

Жената сподели още, че случайни хора са се притекли на помощ. Мария Георгиева не пропусна да им благодари.

"Благодаря на момчетата, които не познаваме, но ни помогнаха в труден момент. Благодарение на тия смели и упорити момчета се прибрахме. Бъдете живи, здрави и заобиколени от безброй успехи!", завършва публикацията си Мария.

Свидетел на случката споделя, че момчетата, помогнали на семейството, доста са се измъчили.

"Браво на момчетата! В този момент минавах от там, не им се получаваше, но все пак не са се отказали и са помогнали, адмирации! Хората са на възраст и не заслужават държавата да им причинява това!", написа в коментарите под поста Илко Ангелов.

Петър Петров посъветва подобно препятствие на пътя (независимо дали е канавка/изкоп с неизвестна дълбочина или гърбица) да не се минава перпендикулярно.

"Винаги под ъгъл, доколкото е възможно, и с колкото е възможно по-ниска скорост. Така ще имате време да усетите, че едното колело "пропада" и да спрете, и да дадете назад, за да се измъкнете от ситуацията без чужда помощ", написа още Петров.

Иван Атанасов призова потърпевшите да подадат жалба срещу Община Варна и да поискат обезщетение.

"Който е рязъл асфалта и е причинил това на човека, трябва да си понесе последствията", коментира Иван.

Снимки: Мария Геогиева & Илко Ангелов