Днес над страната ще преобладава слънчево време, след обяд над Западна България с разкъсана висока и средна облачност. Вятърът отново ще се ориентира от юг-югоизток, ще е до умерен. Максимални температури - между 21° и 26°. Атмосферното налягане ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за септември.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от югоизток, ще е до умерен. Максимални температури на въздуха и морската вода - 24°-26°. Вълнението на морето ще 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд над масивите в Западна България с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа силен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - около 14°, на 2000 метра - около 7°.

В понеделник вятърът ще отново ще стане от юг. Над Източна България ще преобладава слънчево време, а над Западна облачността ще се вплътни, по-късно ще започнат и валежи. Минималните температури ще са между 11° и 16°, а максималните - между 25° и 30°.

Екстремален индекс за пожароопасност е в сила за част от област Хасково за 27 септември. Екстремалният индекс означава, че са възможни са бързо разпространяващи се много силни пожари с въвличане на дървесните корони.