Детска шахматна лига под наслов „Аз обичам шахмата“ отваря врати. Проектът е по идея на Шахматен клуб "Пловдив" и основната цел, която организаторите си поставят, е насочена в следните три лъча – свободен достъп до спортни занимания на деца от всички слоеве на населението, независимо от социалният им статус; прилагане на спорта като превенция срещу агресията при децата; пълноценно осмисляне свободното време и откъсване на децата от вредните компютърни занимания.
Шахматната лига ще се проведе в рамките на два месеца и предвижда състезания по класически шах, ускорен шах, бърз шах – блиц и отборни първенства във възрастовите групи от 6 до 12 години. Децата ще бъдат разделени в две категории – напреднали и начинаещи. Днес ще се изиграят първите кръгове по класически шах за напреднали деца, а в неделя – 02.11.2014г., ще стартира турнир по класически шах за начинаещи.
Всяко дете, желаещо да се включи в шахматната лига, може да се запише за участие на тел. 0888578780 ие-mail: polendak@gmail.com – Илияна Полендакова
TrafficNews.bg