Парламентът реши да създаде временна анкетна комисия за установавяне на фактите и обстоятелствата за сделката за ЧЕЗ. Депутатите одобриха предложението на БСП в дневния ред да влезе гласуването за създаване на анкетна комисия по казуса с ЧЕЗ. То беше прието единодушно със 177 гласа.

"Ще подкрепим предложението за създаване на комисия, за да се спрат спекулациите", заяви Цветан Цветанов.

Временната комисия да се занимава с приватизацията и планираната продажбата на ЧЕЗ. Това предложи депутатът от ГЕРБ Димитър Лазаров по време на дебатите. Той предложи да има и добавка в проекта за решение - Анкетна комисия за приватизацията и планираната продажба на ЧЕЗ.

Народните представители приеха предложението с 174 гласа "за" и 1 "въздържал се". Комисията по казуса за ЧЕЗ ще работи в срок от 1 месец. Временната анкетна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства във връзка с планираната продажба на ЧЕЗ ще се състои от 15 членове.

Първоначално БСП бяха разписали да има по 2-ма представители от всяка парламентарна група, но Милен Михов от Обединени патриоти предложи да се увеличат на 3-ма депутати от всяка партия, като предложението беше прието. Жельо Бойчев от БСП беше избран за председател на комисията, предаде 24 часа. Крум Зарков и Таско Ерменков са другите двама представители на БСП в комисията.

От ГЕРБ членове на Комисията са Делян Добрев, Валентин Николов и Димитър Лазаров. От "Обединени патриоти" предложиха представители да са Петър Петров, Николай Александров и Александър Сабанов. От ДПС Рамадан Аталай, Сергей Кичиков и Елхан Кълков ще участват в комисията. От "Воля" представители в комисията ще бъдат Полина Цанкова, Албена Найденова и Пламен Христов.