В дъното на всичко стои моят развод, който е от месец и половина - два. Нищо от написаното по мой адрес не е вярно. Това коментира депутатът Даниел Александров от ГЕРБ, чийто имунитет беше поискан за блудство с дете.

Предложението за имунитета е изготвено от наблюдаващия прокурор в СГП във връзка с образувано на 31.05.2023 г. досъдебно производство и в него се сочи, че събраните доказателства са достатъчни за привличане в качеството на обвиняем на Д. А. за престъпление по чл. 150, ал. 1 от НК.

Наблюдаващият прокурор в СГП е счел, че в хода на разследването са събрани доказателства за това, че на 7 май 2023 г. в с. Бистрица, Д. А. чрез употреба на сила извършил действия с цел да възбуди полово желание без съвъкупление по отношение на лице, навършило 14-годишна възраст, съобщават от прокуратурата.

На 7 май в столичното 7-о РПУ е подадена жалбата срещу депутата от ГЕРБ Даниел Александров за блудство с непълнолетно дете. Оплакването е от родителите на момичето, съобщиха информирани източници. Според тях 3 дни по-късно жалбата е оттеглена.

По неофициална информация съпругата на Александров, в която са в процедура по развод, завела детето, което е почти на 18 г. да подаде жалба. От полицията ги върнали, защото тя не е роднина на момичето и казали да се яви с родителите си. 

Александров е бивш националът на България в класическата борба. В актива си той има сребро и три бронзови медала от европейски първенства, трети на европейските олимпийски игри през 2015 г., двукратен носител на златния пояс "Никола Петров".

Прокуратурата поиска имунитета на депутата Даниел Александров за блудство с детеТой е член на комисията по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта