Членовете на ГЕРБ, които са събраха пред дома на лидера им Бойко Борисов, блокираха патрулна кола на полицията. Те са се хванали за ръце и викат „Оставка” и не допускат патрулния автомобил да влезе вътре.

Преди това друг мъж в цивилни дрехи се опита да влезе в къщата в Банкя, но членовете на ГЕРБ не го допуснаха, като направиха жива верига пред входовете на къщата.

Въпреки че от МВР твърдят, че Борисов е арестуван, депутатите и членове на ръководството твърдят, че той е в дома си и не е задържан. Адвокатът на Борисов също е в дома, докато се извършва обиск.

Членовете на ГЕРБ плашат с протести във всички градове на страната, както и със сезирането на европейски лидери за действията на МВР. 

„В момента виждаме отново една ПР акция. Аз нямам притеснения. Притеснява ме това, че законите в България все повече и повече не се спазват. Това, което се случва, е безпрецедентно. Показва законите в страната. Не може да се прави по подобен начин обиск", категорична беше Деница Сачева. 

"Целта на Бойко Рашков е една единствена - да изпълни политическата воля на това правителство, с основната идея да се саморазправи с неговия политически опонент Бойко Борисов, това няма да стане, нека бъде ясно на всички. Всички наши членове и симпатизанти ще бъдат събрани, Няма да позволим беззаконието да властва в страната", заяви бившият здравен министър Костадин Ангелов.

Членовете на ГЕРБ отидоха в Банкя, не пускат адвоката на Борисов при обиска в дома муТова е политическа репресия, заяви Томислав Дончев

Задържаха Бойко Борисов и членове на ГЕРБВ акцията са арестувани още Владислав Горанов и Менда Стоянова